čtvrtek 3. července 2014

VÝLET NA VÝSTAVIŠTĚ ČERNÁ LOUKA V OSTRAVĚ - čtvrtek 3. července 2014

 

VÝSTAVA  AMERICKÝCH CADILLACŮ V OSTRAVĚ

Po návštěvě Miniuni jsme se vydali na výstaviště , kde jsme se kochali krásnou výstavou nablýskaných cadillaců  nazvanou American classic cars .
Na výstavě můžete spatřit kolekci historických motocyklů světových značek . Zajímavostí výstavy je srovnání výroby amerických veteránů s výrobou vozů československé a sovětské produkce .
Sportovní nadšence jistě potěší i sportovní vozy , těšit se můžete např. na značky jako Mustang , Cobra , Corvette a další . Vystaven je také Buick z roku 1954 , který jel slavný závod v Jižní Americe . Tou pravou třešničkou na dortu je Cadillac z roku 1938 z doby působení největšího mafiánského bosse Al Capone .
Vystavených je zhruba 50 vozů od roku výroby 1938 až 1980 . Zastoupeny jsou všechny velké automobilky , které v uvedených letech produkovaly , ale i méně známé nebo dnes již zaniklé značky .
Originální americké veterány se zdobeným naleštěným chromem s obrovskými motory a prostornými sedadly jsou k vidění na Výstavišti Černá louka v Ostravě od 16. června do 31. srpna 2014 .
































1 komentář:

  1. Ahoj Míšo, tak to sis pěkně užíváš, samé výlety, tak to má být, od toho jsou prázdniny. Už se těším, že Tě v září opět uvidím.
    Pěkný zbytek prázdnin.
    paní učitelka Hanka

    OdpovědětVymazat