neděle 27. května 2018

NÁVŠTĚVA ZUBAŘKY V BRNĚ - pátek 11. května 2018


V pátek jsme jeli s Míšou vláčkem do Brna  na konzultaci k zubní doktorce na soukromou zubní kliniku Exté .  www.exte-brno.cz
 Měli jsme koupené lístky zhruba 3 týdny předem . Dva dny před odjezdem jsme zjistili na internetu , že náš vlak bohužel bude míti výluku , a že v obci Hulín bude pro nás připraven autobus až do Brna . Autobusy co jeli přímo do Brna byli hned narvány  a tak jsme si sedli do dalšího , který jel ještě do Kojetína a do Vyškova .
Ráno jsme vstávali po čtvrté hodině . Míšu jsme vzbudili v pět a už v šest ráno jsme jeli autobusem na vlak . Do Bohumína jsme se dostali celkem v pohodě , ale přípoj na Brno na náš vlak nečekal . S tím jsme počítali , takže nám ani nevadilo čekat hodinku na další spoj na bohumínském nádraží .  Jak jsem psala viz výše - v Hulíně autobus a do Brna jsme přijeli kolem půl dvanácté .
Jen jsme se vysoukali z autobusu , jakoby nás někdo praštil lopatou mezi oči - venku příšerné dusno , přímo na padnutí . Došli jsme na Zelný rynek a v restauraci Špalíček jsme se naobědvali . Míša si pochutnal na vynikající čočkové polévce a my si dali kuřecí řízek a kuřecí směs . Jak jsme si trochu odpočinuli , tak jsme se prošli po náměstí a pak šli rovnou na zubní kliniku . Po vypsání dotazníku nás zavolala paní doktorka a Míša si ukázkově sedl do křesla , ale do pusenky si nenechal nikým kouknout . Měli jsme možnost odjet nazpět autobusem ve 14 hodin , ale ujel nám před nosem , takže jsme další hodinku strávili v jedné prodejně pekařství . Domů jsme odjížděli autobusem v 15 hodin , ale to už jsme jeli přímo až do Hulína . Poté vláčkem až do Bohumína - tam nám opět ujel přípoj na Těšín přímo před nosem , takže jsme čekali na další spoj další hodinu do 18:39 , a to ještě se stalo to , že na odbavovací ceduli hlásili , že vlaky do Těšína jsou zrušeny z důvodu spadlého elektrického vedení v Těšíně :( Spoj na Žilinu , co měl přijet po 100 minutách zpoždění nakonec úplně zrušili a spoj směr Košice - tam jsme museli míti místenku , takže jsme tak či tak museli počkat na spoj 18:39 .
Dvě minuty před odjezdem hlásili , že vlak teda přijede na třetí nástupiště , ale průvodčí nám ještě sdělila , že v Loukách nad Olší budeme muset přesednout na autobus ! V Karviné nám řekla , že se do Těšína jede přímo . Po půl osmé jsme s radostí dojeli do Těšína , dali večeři Míšovi a v devět jsme šli spát .
14 hodin na cestách :( Příště jedeme autem ...















Žádné komentáře:

Okomentovat